Welkom Marin Bikes bij Olcay Belgium

door Kenneth De Decker aan February 06, 2021

We verwelkomen, met veel trots, Marin Bikes in het aanbod van Olcay Belgium. Op deze manier hebben we meer dan 35 jaar ervaring binnen het gezelligste fietsconcept van de Kempen: o.a. Mountainbikes, Gravel Bikes en Fitness Bikes.

Welkom Marin Bikes!

Marin Bikes zijn gemaakt voor plezier. Sinds de eerste mountainbikes met de naam Marin Bikes debuteerden in 1986, heeft het merk zich toegelegd op het  maken van leuke fietsen van een hoog kaliber, die jarenlang rijplezier bieden. Marin Bikes is een bedrijf dat is gebaseerd op hard werken, gevoed door passie en vervuld door de voldoening om fietsers over de hele wereld te laten genieten van het plezier van fietsen.

Of uw idee van plezier nu bestaat uit het berijden van ruige paden, naar het hooggebergte, een wedstrijdnummer vastzetten en deelnemen aan uw eerste race, de lange weg naar huis op uw woon-werkfiets, fietstochten maken naar die afgelegen camping of gewoon de fietspaden in de buurt verkennen, Marin brengt het plezier in je rit.

Het is het principe dat Marin Bikes begeleidt bij het ontwikkelen van nieuwe fietsen. Elk model is ontworpen om speels te zijn en om de mogelijkheden voor tweewielig plezier te maximaliseren.

MERK GESCHIEDENIS

Marin County California is de geboorteplaats van de mountainbike cultuur en de thuisbasis van veel van de mensen en plaatsen die de sport hebben gevormd sinds die eerste informele, nu legendarische races over Mt. Tamalpais. Marin Bikes werd opgericht in 1986 tijdens de vroege dagen van het mountainbiken en biedt tegenwoordig een compleet assortiment mountainbikes, Gravelbikes, fitnessbikes en kinderfietsen.

Bob Buckley begon te mountainbiken op advies van zijn arts, en merkte dat hij al snel ondergedompeld werd in de sport en droomde van een betere fiets. Samen met lokale enthousiastelingen richtte Buckley Marin Bikes op om betaalbare kwaliteitsfietsen te creëren, geïnspireerd door de snelgroeiende scene en het steeds groter wordende padennetwerk in de omliggende heuvels. Sunshine Cycles in Fairfax, CA diende als het centrum van de lokale fietscultuur, en het was daar dat Buckley Marins eerste productmanager, de toekomstige National Champion en Mountain Bike Hall of Fame-inductee Joe Murray, ontmoette. Dave Turner, later van Turner Bikes, speelde ook een belangrijke rol in Marins vroege productontwikkeling.

Het succes van Marins eerste model, de Madrone Trail, trok de aandacht en legde de basis voor drie decennia aan prestatiegericht mountainbikes. Slechts twee jaar na de oprichting van het bedrijf bracht Marin de Team Titanium uit. Baanbrekend als een van de eerste in massa geproduceerde titanium mountainbikes. Het was ook in die tijd dat Marin modellen begon te vernoemen naar de iconische bezienswaardigheden van Marin County: Muirwoods, Bolinas Ridge, Pine Mountain, Indian Fire Trail, Eldridge Grade en Hidden Canyon.

Toen Marin de opkomst van hybride fietsen vroeg opmerkte, introduceerde zij zijn eerste hybride- en wegmodellen in 1991, waarmee het merk werd uitgebreid naar nieuwe segmenten van rijders, waaronder het nu explosieve stedelijke segment.

Op het gebied van mountainbiketechnologie is Marin lange tijd een pionier geweest op het gebied van volledig geveerd ontwerp – de Marin Titanium FRS uit 1993 bevatte vroege Manitou-ophangingscomponenten en woog slechts 25 lbs. Jürgen Beneke stuurde de Titanium FRS dat jaar naar een WK-titel, waardoor het merk Marin in de hoofden van het rijdende publiek werd vastgehouden met iconische graphics en een antracietgrijs en geanodiseerd kleurenschema dat een gedenkwaardig onderdeel van het mountainbikepalet blijft.

Gedurende de jaren ’90 en 2000 bouwde Marin een wereldwijde aanhang op door middel van innovatieve, competitieve modellen en succesvolle gesponsorde rijders. Hydroformed, monocoque en een toenemend aantal volledig geveerde modellen en het QUAD-link-ontwerp, in combinatie met een grotere nadruk op hybride fietsen, hadden Marin stevig verankerd als een van de belangrijkste beïnvloeders van de fietsindustrie.

Het afgelopen decennium is succesvol geweest; Marin Bikes beleefde in 2013 een styerke groei onder een nieuw eigenaar en management. Zij hebben de line-up volledig herzien, met talloze prijzen van mediakanalen over de hele wereld. De Wolf Ridge, die de baanbrekende Naild R3ACT – 2Play-ophangingstechnologie gebruikt, veroverde de mountainbikemarkt in het voorjaar van 2017 stormenderhand, terwijl de Hawk Hill Marins tweede opeenvolgende Editor’s Choice-prijs van Bicycling Magazine in de wacht sleepte. In 2018 werd de Nicasio toegevoegd, waarmee een leuk en uniek stalen model aan de Beyond Road-collectie werd toegevoegd, en de nieuwe modellen Mount Vision, Alpine Trail, Gestalt X, Headlands en Rift Zone Carbon hielpen het merk de concurrentie een stap voor te blijven. .

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Marin. Kom met ons mee rijden en vanaf nu ook dankzij Olcay Belgium!

Ontdek hier de collectie in onze webshop.

TERUG NAAR BOVEN