Olcay Belgium is helemaal opgefrist na Corona

door Kenneth De Decker aan May 15, 2020

Olcay Belgium, het gezelligste fietsconcept van de Kempen, kreeg net zoals vele lokale handelaars het bericht: vanaf midden maart de deuren sluiten. Corona was een klap in het gezicht, want net stond er een feestweekend gepland. Olcay zou Olcay niet zijn, om na een bezinningsmoment de koe bij de horens te vatten.

Tijdens de eerste weken van de lockdown, werd alles gedigitaliseerd. Het maken van noodzakelijke herstelling (wat nog toegelaten was) werd ingepland via www.fietsonderhoud.be. De webshop kreeg een totale update van de bestaande voorraad, om de klanten ook verder te ondersteunen. Er kwamen zelfs bestellingen binnen vanuit Brussel, wat heeft aangetoond dat deze strategie succesvol was.

Heropening?

Dan kwamen de signalen over een heropening, met nodige richtlijnen. Midden april werd beslist om het interieur op te frissen, rekening houdend met de nieuwe manier van werken die er ging aankomen. Samen met het communicatiepartner Ageré werd er (digitaal) dagelijks een update doorlopen en de nodige to do’s weggewerkt.

Meer dan 3000 klanten van Olcay Belgium kregen een e-mail, met het bericht dat ze vanaf nu een afspraak kunnen inplannen via www.olcayopafspraak.be. Zo kunnen de nieuwe  veiligheidsvoorschriften (1 persoon per 10 vierkante meter) gerespecteerd worden.

Extra opvallen

Met een nieuw interieur, twee digitale manieren om een afspraak in te plannen en een update van de webshop waren al heel wat stappen vooruit genomen richting heropening op 11 mei.

In de etalage van Olcay Belgium kan je nu ook een 3D-hologram terugvinden, dat werd aangekocht bij Loop’d (gekend van de slimme spiegelreclame). Een eyecatcher in de winkel, die regelmatig voorzien wordt van nieuwe animatie door zaakvoerder Olivier Van Gool. 

Ook buiten de winkel werd de lijn van vernieuwing doorgetrokken. Dankzij graffiti - artiest Ken Hermans, werden de twee saaie, betonnen blokken voor de etalage voorzien van een modern en eigentijds design, waar zelfs de zoon van de zaakvoerder in verwerkt werd. Een echt superhelden verhaal, wat de opfrissing en vernieuwing van de zaak compleet maakt

Alle info: www.olcay.be 

Met dank aan RS Photography om alles mooi in beeld te brengen. Op de Facebook-pagina van Olcay Belgium kan je meer foto's terugvinden van ons graffiti kunstwerk.

TERUG NAAR BOVEN