“Leven met een ondernemer is niet altijd makkelijk”

door Cecilia Sopawiro aan April 19, 2020

Olcay Vosselaar heeft een gekende familiale sfeer. Dat is ook niet meer dan logisch, gezien de mensen die achter het bedrijf zitten. Cecilia en Olivier zijn getrouwd, hebben een nieuw samengesteld gezin én hebben een zoon samen ( Louiz). Olivier heeft dus ook twee pluszonen waar hij graag tijd voor vrijmaakt. Veel mensen stellen ook aan hem de vraag: “is dat allemaal wel te doen, een fietsenwinkel én een gezinsleven?”


Het antwoord is eenvoudig: niet altijd even makkelijk. Als gezelligste fietsconcept van de Kempen, lanceert Olcay regelmatig acties van verschillende merken. Ook staan ze gekend voor de verschillende events doorheen het jaar, iets dat een typische fietsenwinkel niet doet. Denk maar aan de Bar Bike Que, Winterbar, Back to School,.... ze vragen tijd en energie, en niet alleen op de dagen zelf. Het ‘gewone’ werk, de winkel houden en herstellingen, vormen dan ook een vast patroon tijdens de werkdagen.

Wie beter dan zijn vrouw Cecilia, die ons de nodige inside kan bezorgen, achter de man van Olcay.

Hallo, Cecilia?

Cecilia is getrouwd met Olivier en zorgt er voor dat het gezin ook mee in balans is met alle activiteiten van iedereen (dus ook van zichzelf en de kinderen). Toch geeft ze toe, dat het soms zoeken is:

“Het is niet altijd makkelijk. De winkel en nu ook de webshop zorgen voor heel veel fun en sfeer, maar ook voor extra druk. Want Olivier wil de mensen graag gelukkig maken. Soms betekent dat een dringende herstelling doen, voor iemand die anders niet op zijn/haar werk geraakt. Als het over kinderen gaat (gezien hij pluspapa is van twee en ook Louiz samen met mij heeft), dan zal hij weer iets extra willen doen. Daarom dat hij bijvoorbeeld graag het initiatief nam met Feestvarken vzw.

En ja, soms komt het werk mee naar huis...letterlijk, want de computer staat beneden in de woonkamer. Op zich is dat ook niet slecht, want zo is hij ook bij de kinderen. De lange dagen zijn soms moeilijk om te combineren met het gezinsleven, al plant hij ook dagen in om even te focussen op het gezin. Soms wil dat zeggen, dat de gsm even weggelegd wordt ;-).

We zijn allemaal enorm trots op hem, in alles wat hij doet. “ 

En wat zegt Olivier hierover?

“Het klopt wat Cecilia zegt, ik ben niet altijd de makkelijkste om mee samen te leven :-). Mijn ‘molen’ (gedachten) stoppen nooit. Altijd zijn we bezig met de volgende stappen, events, modellen, klanten… .

Olcay is het ook hetgeen dat ik het liefste doe. Ik heb verschillende jobs gehad in het verleden, ook zelfs al eens een fietsenwinkel, maar dit concept nu...dat is het gewoon voor mij. Mensen helpen, gelukkig maken, een smile op hun gezicht krijgen… . Daarom dat we ook gaan voor het gezelligste fietsconcept van de Kempen, iedereen is welkom: de grote directeur en de poetsvrouw achter de hoek. 

Daarnaast ben ik blij dat we enkele klankborden hebben, die achter de schermen meewerken aan ons bedrijf. Wat ik het liefst doe, als ik niet aan het werk ben? Met het gezin ff relaxen, erop uit trekken bij ons in de streek. Wel toegeven, dat dan ook die ‘molen’, soms blijft doordraaien :-).”

TERUG NAAR BOVEN