Actie Basil: zichtbaar op de fiets dankzij reflectie en LED

door Kenneth De Decker aan October 23, 2020

Tijdens de 10 dolle Basil-dagen, zetten we de 5 brand elements van onze leverancier in de kijker, telkens met een extra cadeau voor jullie wanneer je dit artikel besteld. Basil wil je zichtbaar maken op de weg, dankzij reflectie en LED

Zichtbaar op de fiets

Veilig onderweg: met de Basil accessoires vergroot jij jouw zichtbaarheid op de fiets.

Een goede zichtbaarheid is erg belangrijk. Vooral in de winter als de dagen korter zijn. Je bent als fietser dan kwetsbaarder in het verkeer. Wist je bijvoorbeeld dat 20% van de fietsongelukken bij schemer of in het donker plaatsvindt?

En dat fietsers in het algemeen de afstand overschatten waarop ze zichtbaar zijn voor automobilisten? Voor ons reden om extra aandacht aan zichtbaarheid te geven, want jouw veiligheid is belangrijk!

Wij leggen je daarom uit hoe je kunt opvallen in het verkeer.

Een tipje van de sluier: met de fietsaccessoires van Basil word je gezien, dag en nacht. LED’s be seen!

Zien en gezien worden

Startklaar voor de tips? Dat snappen we! Toch nemen we je even mee in een stukje theorie. Want veel fietsers denken alles prima te kunnen zien.

En vooral dat ze zelf ook goed gezien worden. Dat terwijl de cijfers er niet om liegen, 20% van de fietsongevallen vindt bij schemer of in het donker plaats.

Wij trekken daarom aan de (fiets)bel: tijd om de noodzaak voor een goede zichtbaarheid duidelijk te maken!

Tip 1: Fietsverlichting AAN, ook overdag

Eenvoudig maar oh zo belangrijk: fietsverlichting. Of je nu vroeg het fietspad op gaat om naar je werk te gaan of dat je ’s avonds als warming-up op de fiets naar de sportschool springt, bij fietsverlichting gaat het erom dat jij wordt gezien én dat je zelf ook goed kunt zien waar je fietst.

Maar wanneer zet je jouw fietsverlichting eigenlijk aan? Ofwel, waar moet fietsverlichting aan voldoen? In de basis komt het er in Nederland op neer dat je in het donker (tussen zonsondergang en zonsopgang) en bij slecht zicht een voor-en achterlicht aan dient te hebben.

Ook zal je fiets voorzien moeten zijn van reflectoren op de achterkant, trappers en wielen of banden.

Tip 2: Trek reflecterende (fiets)kleding aan

Jouw zichtbaarheid hangt ook af van contrast. Contrast in kleuren of reflecterende details. Belangrijk onderscheid hierbij is het verschil in zichtbaarheid overdag en ’s nachts. Bij daglicht val je met fluorescerende kleding op (daar heb je wel de zon voor nodig!). In het donker werkt fluorescerende kleding even goed (of slecht eigenlijk) als donkere kleding. ’s Nachts zorgt reflectie voor een betere zichtbaarheid. Reflectie is alleen zichtbaar als licht er rechtstreeks op schijnt. Zoals een koplamp van een auto.

Neem bijvoorbeeld de regenkleding van Basil. Alle jassen, broeken, pakken en poncho’s zijn voorzien van reflectie. De reflectie vind je op meerdere plekken op de items. Dus ook op de bewegende delen, zoals je benen. Je bent dus beter zichtbaar in het donker. Ook wanneer het regent.

De jassen uit de onze collecties hebben zelfs ton sur ton reflectie. Subtiele reflectie in dezelfde kleur als de jas. Net zo krachtig als de bekende zilveren reflectie, maar minder schreeuwerig en vooral erg chic. Bekijk de regenkleding van Basil hier.

Tip 3: Zorgt voor reflectie of verlichting op voorwerpen die je meeneemt op de fiets.

Niet alleen is het belangrijk om bewegende delen op te laten lichten (jij dus!), maar ook voorwerpen die je meeneemt op de fiets. Zoals een reflecterende fietstas of een fietsmand. Standaard zijn al onze tassen voorzien van reflecterende lijnen op de zijkanten van de tas en reflecterend logo aan de voorzijde.

Onze manden hebben standaard een reflecterend logo.

Fietstassen en -manden met LED-verlichting

Voor een betere zichtbaarheid zijn diverse tassen en manden voorzien van Nordlicht Technology*. Niet ter vervanging van je reguliere fietsverlichting, maar om jouw zichtbaarheid in het donker te vergroten. Nordlicht Technology is een LED-strip die je ’s avonds rood of wit kunt laten kleuren.

De LED-strip werkt op batterijen en kun je eenvoudig bedienen. Je mag deze producten met verlichting als aanvullende verlichting gebruiken. En daarmee voldoen onze producten met Nordlicht- Technology ook aan het Duitse StVZO-keurmerk 

Actie Basil - Visibility  en Olcay Belgium

Als je één van de Visibility-producten koopt koopt, dan krijg je een Wowow Lightband gl XL Rode LED (ter waarde van 9,95 euro).

Bezoek onze Olcay Belgium webshop en geniet onmiddellijk van deze actie!

*Nordlicht Technology kun je gebruiken als een aanvullende verlichting en treedt op geen enkele wijze in de plaats van de wettelijk vereiste fietsverlichting. Voor het gebruik van alle verlichting dien je te allen tijde de wettelijke regels met betrekking tot fietsverlichting van het land op te volgen.

TERUG NAAR BOVEN